Aktiviteter på Hornemansgården

12.07

Søndagskonsert i Hornemansgården

Henning Sommerro og John Pål Inderberg kommer denne søndagen. John Pål Inderberg regnes som landets fremste barytonsaxofonister. Han begår også dadaistiske diktopplesninger, er humorist og professor emeritus. Henning Sommerro er mest kjent som mannen bak visen “Vårsøg”. Han har også skrevet kammermusikk, kor- og orkestermusikk, opera, film- og teatermusikk. Sommerro er sanger og professor ved NTNU.

15.07

Sommer i Byen 2020 - Ulf Risnes

Ulf Risnes er en av veteranene i norsk musikk. I 2017 hadde han 40-års jubileum som låtskriver. Han slo gjennom i 1989 som en av Tre Små Kinesere, der han er vokalist, gitarist og låtskriver. Ulf Risnes har som soloartist gitt ut et album og to EPer.

17.07

Sommer i Byen 2020 - Rabarbrateateret

Rabarbrateateret har i forbindelse med sitt 10-års jubileum og som reaksjon på Korona-krisen, lagd enakteren "Frieriet" av Anton Tsjekhov. I "Frieriet" møter vi en ung bonde (Jon Vegard Hovdal) som endelig har bestemt seg for å be nabobonden (Stian Hovland Pedersen) om tillatelse til å fri til dattera (Madeleine B. Nilsen). Men den unge bonden er en skrøpelig hypokonder som får trøbbel med hjerteklapp, svimmelhet og en rekke andre kroppslige plager. Før han kommer så langt som til å fri, starter krangelen om hvem som egentlig eier landområdene i nærheten og hvem som egentlig har den beste hunden! Frieriet går ikke helt etter planen, for å si det mildt. Men gifte seg, det skal man jo!

19.07

Søndagskonsert i Hornemansgården

Charlotte Audestad (m/ band) Charlotte Audestad er en dyktig live-artist og beskrives som en av få artister som er like underholdende når hun snakker som når hun synger. Charlotte Audestad er levende opptatt av å fortelle kjærlighetshistorier i alle former og fasonger - med et stort glimt i øyet. Tekstene har dybde, men krydret med den lette, finurlige humoren som har blitt hennes varemerke.

22.07

Sommer i Byen 2020 - Astrid Kvartett

AstridKvartett krysser ulike sjangre med både egenkomponert og tradisjonelt materiale fra ulike himmelstrøk. De er innom både tradisjonell, klassisk-arabisk musikk samt rolig jazz og viser. Dette blir en stemningsfull og spennende konsert. Kvartetten består av Jens Rohloff (gitar), Samer Zarka (oud), Kareem Alshofi (darabukka og annen perkusjon), Astrid Tveter (sang, fløyter, tangenter og diverse perkusjon).

24.07

Sommer i Byen 2020 - En kveld med Leonard Cohen

Med Andreas Elvenes og Truls Lorentzen. De har jobbet sammen som duo i flere år og har et stort repertoar innen flere områder. Denne kvelden er viet til douens tolkninger av Leonard Cohen. Andreas Elvenes er utdannet ved musikkonservatoriet i Trondheim og er kjent for sin fantastiske bass-stemme. Han har bakgrunn fra flere operaoppsettinger. Truls Lorentzen er en fremragende gitarist og ble i 2015 utnevnt som fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Han har vært initiativtaker og dirigent for Svartlamon Hardkor i 15 år og har bakgrunn som gitarist i en mengde band som blant annet Dog & Sky, Rodgers, TV og performancegruppen The Four.

26.07

Søndagskonsert i Hornemansgården

Mari Haugen Smistad synger Edith Piaf! Gjennom å synge både på fransk og norsk, ispedd humor, en porsjon temperament og et skråblikk på livet til Edith Piaf, blir vi tatt med til vakre Paris, fra seier til nederlag, men hvor det største av alt er kjærligheten.

29.07

Sommer i Byen 2020 - Ove Bjørken og Per-Olaf Green

Konsert med Ove Bjørken - diverse strengeinstrumenter og Per-Olaf Green - tangenter og trekkspill. Det blir variert folkemusikk i egne arrangement, fransk musette, originalmusikk på et nylaget etnisk instrument og en allsang eller to.

31.07

Sommer i Byen 2020 - Børge Pedersen og co

Børge Pedersen med Skjalg Raaen og Kathrine Rømmen. Denne kvelden inviterer vi til konsert med Børge Pedersen, Skjalg Raaen og Kathrine Rømmen som spiller sanger av Cornelis Vreeswijk på trøndersk og synger viser fra konseptet “En tur gjennom Trondheim”

02.08

Søndagskonsert i Hornemansgården

Are Hembre - trøndelags store stemme! Are startet tidlig sin sangkarriere og går nå inn i sitt tiende år som utøvende tonekunstformidler med rundt 140 opptredener årlig i inn- og utland. Å formidle ord og følelser til ettertanke, å lage gode opplevelser og spre glede, det er det sang dreier seg om mener Are.

07.08

Sommerfest i Hornemans Have

For å feire sommeren og Trondheims pensjonister inviterer vi i Hornemansgården alle til Sommerfest i Hornemans Have fredag 07.august!

12.08

Sommer i Byen 2020 - Per-Olaf Green Trio

Per Olaf Greens Trio består av Per Olaf Green, trekkspill og piano, Fritjof Hjertås, gitar og sang, og Svein Væren på bass.

14.08

Sommer i Byen 2020 - Jerry Lee Lewis, hans liv og musikk

Mannen som satte pianoet i front i rock’n roll-musikken er kjent som en både intens og eksentrisk person og artist. Både rumpe, føtter og parafin ble brukt til å traktere pianoet da han slo igjennom på 1950-tallet. Daniel Trustrup Røssing - piano og vokal, Kjartan Edvardsen - gitar og Markus Wisth Edvardsen - trommer, presenterer Lewis’ største hits ispedd historier om hans opp- og nedturer gjennom en over 60 år lang karriere.

16.08

Søndagskonsert i Hornemansgården

Trio no Treble er i utradisjonell tro, en trio med bratsj, cello og kontrabass, basert i Trondheim! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Kan det bli bedre? Trio no Treble spiller alt fra klassisk musikk via folkemusikk og tango, til popmusikk. Siden det ikke finnes mye musikk originalt skrevet for deres besetning, arrangerer de det meste av musikken selv. De spiller blant annet Beethoven-symfonier, Grieg-stykker og Bruno Mars.