Dagstur Fosen og Inderøy

Se det beste av Fosen og Inderøy! 1.januar 2012 ble kommunene Inderøy og Mosvik slått sammen, og 6700 innbyggere bor nå i den nye kommunen. Dermed er Skarnsundbrua et viktig forbindelse, og ikke minst et av høydepunktene på denne turen! Underveis opplever vi flott natur, får fortalt gode historier, og vi smaker på det lokale kjøkken.

Kl. 08.00

Oppstart fra avtalt sted i Trondheim. Vi kjører mot fergeleie på Flakk, og tar den første ferga ut til Rørvik. Her blir vi møtt av vår lokalguide som forteller mens vi kjører langs kystveien mot Råkvåg. Denne turen tar om lag 1,5 time, og underveis får vi med oss steder som Stadsbygd, Hasselvika, Fevåg og Husbysjøen. Gode historier får vi også servert, og vi får et bedre innblikk i samfunnet som har vært ute på Fosenhalvøya opp gjennom tidene.Kl. 11.00

Vi ankommer Råkvåg som ligger i Stjørnfjorden, en gang regnet som en av landets beste sildfjorder. Her spiser vi en lett lunsj i idylliske omgivelser.


Kl. 12.30

Turen går videre, denne gang i retning Verrabotn og Skarnsundbrua. Vårt mål er Øyna Parken på Inderøyas tak – et fantastisk utsiktspunkt hvor vi på en klarværsdag kan se hele syv kommuner! Vi ankommer ca. kl. 15.00 og etter hvert får vi servert middag her.


Kl. 16.30

Vi takker for mat, og setter oss på bussen. Vi skal ikke lenger en til Ystgård Gartneri på Straumen. Her finnes blomster, grønnsaker og en flott gårdsbutikk med produkter fra Inderøy. Etter et lite stopp her, går turen til E6 på Røra, og videre sørover til Trondheim igjen. Beregnet ankomst i Trondheim omtrent kl. 19.30.

Påmelding i resepsjonen i Hornemansgården, telefon 73841700, post@hornemansgarden.no eller direkte til Vega Reiser AS